abonneren

Twee nieuwe App Stores openen hun deuren

Het succes van Apple's App Store heeft mobiele fabrikanten aan het denken gezet. Niet alleen Blackberry, Palm en Google (Android) zijn nu druk bezig met virtuele applicatiewinkels, ook Nokia en Microsoft gaan zich met deze markt bemoeien. Hun applicatiewinkels zijn inmiddels zo goed als gereed.Microsoft is van planOnline Bazaar te introduceren, bedoeld voor mensen met een Windows Mobile-smartphone.Daarnaast heeft het bedrijf de 'My Phone'-dienst geïntroduceerd, een tegenhanger voor Apple's MobileMe.
De dienst synchroniseert contactgegevens, afspraken en email met een webdienst. In tegenstelling tot MobileMe, dat € 79 per jaar kost, is My Phone gratis.

Nokia is hard aan het werk aan een applicatiewinkel voor Symbian OS. Als we de geruchten mogen geloven, dan is de applicatiewinkel binnen enkele weken gereed; de introductie zou dan op het Mobile World Congress plaatsvinden. Symbian heeft een vrij actieve community van ontwikkelaars, dus een centrale plek om applicaties te verkopen is een uitstekend idee. De grote uitdaging voor Nokia is het integreren van de huidige diensten, Mosh en Download!.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie