abonneren

Tweakers.net lanceert vernieuwde site

Tweakers.net heeft vandaag een grootschalige vernieuwing van de site doorgevoerd. De nieuwe site, ontwikkeld onder de codenaam Tweakers.net Next Generation of kortweg 'NG', is de meest ingrijpende wijziging in de geschiedenis van Tweakers.net.Naast een volledig vernieuwde vormgeving en een nieuw beeldmerk is de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de site grondig verbeterd.


Pricewatch
De Pricewatch, voorheen Buyerszone, is opnieuw ingericht, waarbij de functionaliteit beter is geïntegreerd en de productdatabase is voorzien van mogelijkheden voor het verzamelen van productspecificaties. De redactionele content is uitgebreid met twee nieuwe artikelsoorten: redactieblogs en persberichten.

Moderatiesysteem
Het reactie- en moderatiesysteem is opnieuw ontwikkeld en voorzien van AJAX-technieken. Het plaatsen en wijzigen van reacties en moderaties wordt afgehandeld zonder paginareloads en toont het resultaat direct in de pagina. De tracker is ook 'geajaxificeerd' en door middel van drag-and-drop en sliders volledig customizable gemaakt voor alle ingelogde gebruikers, dus ook niet-abonnees.

Nieuw channels Core, Pro en Life
Tweakers.net heeft drie channels genaamd Core, Pro en Life toegevoegd. De channels bevatten redactionele artikelen gericht op specifieke interessegebieden in de Tweakers.net-doelgroep. Met de channels Core en Pro wil Tweakers zowel de fanatieke tweaker als de ict-professional beter van dienst zijn.

Core behandelt onderwerpen die betrekking hebben op pc-hardware, software en tweaking.
Pro is het channel voor ict-professionals.
Life bespreekt ontwikkelingen op het gebied van multimediale consumentenelektronica.

Er zal door de Tweakers-gemeenschap wel weer veel geklaagd worden over de nieuwe vormgeving en functionaliteiten, maar wij vinden het een grote verbetering. En dat zeggen we niet alleen omdat Tweakers sinds kort ons grote zusje is.


Website: Tweakers NG

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: