TV-serie 12 Monkeys krijgt 'achtergrond-light' via Hue-lampen

Iedereen die denkt dat lampen niet slim hoeven te zijn, heeft het straks helemaal fout. In januari komt er namelijk een serie-remake uit van de film 12 Monkeys, waarbij wordt samengewerkt met de slimme Hue-lampen van Philips. Die zorgen via een app voor de juiste 'slimme' sfeerverlichting tijdens het tv-kijken.
De serie gaat begin januari in premiere op het Syfy-kanaal. De bijbehorende Syfy-app kun je synchroniseren met de 'bridge', de hub waarmee je de slimme lampen op internet aansluit. Op die manier geven de lampen sfeerlicht dat past bij de serie. Dat gebeurt voor alle 13 aflevering van de serie.

Ambilight

De sfeerverlichting doet wat denken aan wat Philips ook probeert met de ambilight-tv's. Daarbij moet speciale verlichting aan de achterkant van het toestel worden aangepast aan wat er op dat moment op tv is, bijvoorbeeld door te luisteren naar het geluid of te kijken naar de kleuren. Ambilight-tv's zijn echter niet erg populair en slechts weinig mensen gebruiken zo'n apparaat. Deze koppeling met de Hue-lampen is speciaal gemaakt voor 12 Monkeys, dus wordt de verlichting niet gemaakt op basis van een algoritme.

Domotica

De Hue-lampen van Philips zijn 'slimme' lampen die je op internet kunt aansluiten. Je kunt ze vervolgens met een app bedienen, zodat ze verschillende kleuren licht kunnen geven. Ook kunnen de lampen worden gekoppeld aan andere domotica, zoals slimme thermostaten.

Overigens is het niet de eerste keer dat de Hue-lampen worden ingezet voor 'achtergrond-verlichting'. Dat gebeurde vorig jaar ook al met het afschuwelijke pulp-werk Sharknado 2.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: hue-lampen, Hue, Domotica