abonneren

Tv kijken en surfen op hetzelfde scherm met InAIR

Het komt je vast bekend voor: je bent naar een tv-aflevering aan het kijken en tegelijkertijd aan het surfen op een zogeheten second screen. Daar komt nu een einde aan met een nieuwe gadget, de InAIR.

Deze gagdet is bedacht door een startup genaamd SeeSpace. Het doel van het device is om het beste van de laptop, smartphone en tv te combineren op een plek.

Data bij programma's

De InAIR zal $99 gaan kosten en werkt door hem in een televisie te pluggen. Met behulp van zijn ‘slimme’ HDMI kabel maakt het device verbinding met een top box. Het device haalt dan de data van het op dat moment spelende televisieprogramma op en zoekt vervolgens naar data op het web en social media die relevant zijn voor dit specifieke programma.

Net als Tom Cruise

De gebruiker kan dan vervolgens de content bedienen met een simpele mobiele app, of door middel van gebaren als Microsoft Kinect is aangesloten – voor wie zich even Tom Cruise wil voelen in Minority Report.

Het project is voorgesteld op Kickstarter en heeft nu al meer opgehaald dan het bedrijf nodig had om het project te realiseren. Nu maar hopen dat het project zijn beloftes waar kan maken. Wij hopen het van harte!

Bekijk hier vast een demo van de InAIR:

Bron: Techcrunch

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: