abonneren

TV-industrie gefrustreerd over trage acceptatie HD

De TV-industrie staat te popelen om HD-televisie aan te bieden, maar door het gebrek aan HD-content en een venijnige formatenoorlog kijken consumenten de aap uit de boom en wachten met de overstap. Terwijl de industrie onderling bezig is met een prijzenoorlog blijven consumentenmaar wachten metde overstapnaar HD. De prijs van een flatscreen-televisie zal dit jaar ongeveer met eenderde afnemen.
Maar fabrikanten mikken allemaal op de kleine groep van technofielen die bereid zijn om honderden euro's te besteden aan HD-televisies voordat er een interessant aanbod aan HD-content beschikbaar is. En er is ook nog de venijnige formatenoorlog tussen HD-DVD en Blu-ray die op het scherpst van de snede wordt gestreden. Hierdoor wachten consumenten met het kopen van een HD-speler die maar één van de twee concurrerende standaarden kan afspelen.

Naar verwachting zal HDTV pas in 2010 of 2011 algemeen geaccepteerd zijn. Consumenten hebben dus eigenlijk geen aanleiding om eerder een HD-televisie te kopen. En in 2010 zal de gemiddelde prijs van een HD-televisie ook nog maar de helft zijn van wat die nu is.

Indien een consument nu al HD-content wil bekijken dan zal hij een HD-speler moeten kopen. Hij loopt dan wel het risico dat hij voor de verkeerde standaard kiest. Hij kan ook zelf HD-video schieten met een HD-camcorder.

Fujio Nishida , de baas van Sony Europe, denkt dat het ongeveer drie jaar duurt voordat het merendeel van de consumenten in Europa is overgestapt naar HD. In de tussentijd gaat het personeel van Sony in winkels en op beurzen veel demonstraties geven van HD-camera's en -camcorders om zodoende de consument warm te maken voor de technologie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie