abonneren

Turkije blokkeert Twitter

Na veel geroep en geschreeuw heeft de Turkse premier Erdogan Twitter geblokkeerd in het land. Gebruikers kunnen niet naar de microblogsite surfen, omdat daar berichten op werden geplaatst die Erdogan in verband brachten met een corruptieschandaal. En dat vond de premier niet leuk.

Erdogan had enkele uren eerder al aangekondigd dat hij Twitter "wilde uitroeien" en dat hij met een gerechtelijk bevel de website volledig zou willen blokkeren.
 

"Lasterlijke berichten"

De premier is al een hele tijd boos op allerlei sociale netwerken (ook Facebook en YouTube werden gedreigd afgesloten te worden), omdat daar herhaaldelijk geluidsopnamen van Erdogan verschenen die hem in verband brachten met diverse corruptieschandalen. Hij sommeerde de websites de "lasterlijke" berichten offline te halen, maar dat deden zij niet.

"Doen ze dat niet, dan zit er niets anders op dan het blokkeren van de websites", zegt Erdogan. "Het kan me niet schelen wat de internationale gemeenschap zegt. Zij zullen de kracht van de Turkse republiek zien."
 

Laf

Die internationale gemeenschap reageert overigens niet blij. "De Turkse mensen en de internationale gemeenschap zullen dit zien als censuur. En dat is het ook", twitterde Eurocommissaris Neelie Kroes. ZE vindt de blokkade "ongegrond, zinloos en laf".

Overigens bestaat er nog steeds een hoop onduidelijk over de blokkade. Zo berichten Turkse media erover, maar verschijnen er sporadisch toch berichten op het netwerk vanuit Turkije. Het is inmiddels ook bekend dat gebruikers via sms toch berichten kunnen plaatsen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord