abonneren

Tucows

Tucows is een begrip op internet. De site met de koeienkoppen serveert al meer dan twaalf jaar een behoorlijk compleet software-archief met free- en shareware. De site geeft ook allerlei tips en trucs voor computergebruik en de interne zoekmachine zoekt tegelijk naar oplossingen voor computerproblemen en de juiste software. Het is eenvoud troef bij Tucows, ook achter het tabblad Software.
Dit software-archief is overzichtelijk onderverdeeld in negen rubrieken. Het menu leidt u stap voor stap naar de juiste software. Vaak is de keus nog erg groot, maar alle software krijgt een waardering (nul tot en met vijf koeien); de beste software staat bovenaan.

De site draait lekker snel en biedt niet alleen software voor de pc, maar ook voor Mac, Linux, pda en toepassingen voor het web. Het zoekresultaat voor Firefox was verrassend: niet de software staat bovenaan (de downloadlink komt pas op de vierde plek van boven), maar een verhaal waarin ene Dokter Bestandszoeker schrijft wat hij van de browser vindt.

Na het aanklikken van de downloadlink verschijnt er eerst een venster met reclame en de download begint pas na een halve minuut. Hij komt ook nog eens vrij langzaam binnen. Goed, het is een momentopname, maar niet erg prettig voor de snelle surfer.

Website: www.tucows.com
Waardering: 3/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: