abonneren

TSCM gaat direct over op 20 nm

De Taiwanese Chipfabrikant TSMC heeft aangekondigd direct nadat de overgang naar de 28nm chiptechnologie is afgerond, over te gaan naar 20nm-chiptechnologie, in plaats van de eerder geplande 22nm.TSMC die onder andere grafische chips maakt voor zowel ATI als Nvidia, heeft op dit moment nog grote moeite met het op gang krijgen van de chipfabricage volgens de 28nm-spoorbreedte.
Volgens de nu bekend gemaakte plannen levert de 20nm-technologie een betere dichtheid en betere prestaties en is het daarmee een meer kosteneffectieve oplossing voor de ontwerpers van geavanceerde chips. TSMC plant al in 2012 chips op 20nm-formaat te produceren.

Al eerder heeft TMC uit efficiencyoverwegingen tussenstappen overgeslagen. Wel heeft het zich hiermee productieproblemen op de hals gehaald, zowel bij het 40nm-proces waar de 45nm werd overgeslagen als recent bij de overgang naar 28nm, waarbij de het 32nm-proces werd overgeslagen.

Bron: XbitLabs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord