abonneren

Trojan blokkeert toegang tot torrentsites

Een Trojan genaamd Troj/Qhost-AC wordt op dit moment verspreid via torrentsites. De Trojan doet zich voor als een keygen voor populaire softwareprogramma's. Vreemd is dat de Trojan juist de toegang tot torrentsites blokkeert en dus zijn eigen verspreiding tegenhoudt.Wanneer iemand de nep-keygen download en installeert dan modificeert het bestand het hostbestand in plaats van dat het een licentiesleutel genereert. De aanpassing in het hostbestand verandert de domeinnamen van de populaire torrentsites The Pirate Bay, Suprbay en Mininova in 127.0.0.1.
Hierdoor kunnen deze sites niet meer bezocht worden. De Trojan installeert geen andere spyware of malware op de pc van de gebruiker. Het enige dat de Trojan doet is de drie torrentsites blokkeren.

De meeste websites hebben inmiddels de Trojan verwijderd. Veel gebruikers blijven achter met de vraag wie er achter deze Trojan zit. Er wordt gespeculeerd dat mogelijk de RIAA of de MPAA de opdracht heeft gegeven voor het ontwikkelen van de Trojan. De beide organisaties vechten een controversiële strijd tegen de piraterij van muziek, films en software. In september 2007 lekte een e-mailbericht van MediaDefender uit waarin was te lezen dat de organisatie van plan was om websites als The Pirate Bay aan te vallen middels nepbestanden en Denial-of-Service aanvallen.

Gelukkig is het hostbestand makkelijk te repareren. Een gebruiker kan handmatig het bestand openen en de aanpassingen teniet doen.


Bron: TorrentFreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord