abonneren

Transmeta zet zichzelf in de uitverkoop

Kent u Transmeta nog? Dit bedrijf maakte ooit veel rumoer om zijn extreem energiezuinige Crusoe/Efficeon-processoren, maar moest wegens financiƫle problemen een eind maken aan ontwikkeling van processoren. Inmiddels staat het bedrijf in de uitverkoop.Sinds enige jaren doet Transmeta weinig meer dan een groot aantal cpu-patenten beheren. Geld wordt verdiend met licenties op deze patenten. Maar dat is niet voldoende voor het bedrijf om in de huidige markt overeind te blijven.
Transmeta zoekt nu een koper en heeft tegelijkertijd bekend gemaakt een levenslange licentiedeal met Intel gesloten te hebben, waarin Intel alle Transmeta-patenten naar hartelust mag gebruiken. In ruil daarvoor wordt een nog lopende rechtszaak tussen de twee bedrijven door Intel afgekocht voor $91.5 miljoen.

Het wrange is dat Transmeta zijn tijd ver vooruit was. De Crusoe en Efficieon waren extreem zuinige processoren in een tijd dat niemand hier interesse in had. Inmiddels verdient Intel bakken met geld aan zijn Atom en zijn de extreem zuinige ARM-processoren populairder dan ooit in mobiele apparatuur.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie