abonneren

Toyota roept auto's terug vanwege software-glitch

Toyota roept meer dan 20.000 auto's terug voor een software-update. Het gaat om hybride auto's die gebouwd zijn tussen 2010 en 2014, die door een fout in hun besturingssysteem niet optimaal meer werken. Door de glitch zouden de auto's tijdens het rijden ineens stil kunnen vallen.

Het gaat om de Toyota Prius Wagon en de Toyota Auris, en specifiek om modellen die tussen mei 2010 en november 2014 zijn geproduceerd. In Nederland rijden er daar ruim 20.000 van rond.
 

Aandrijving

Door een bug in de software wordt het aandrijfsysteem van de auto aangetast. Daardoor kan de motor in de war raken, en in het ergste geval zelfs midden in een rit stilvallen. Toyota zegt niet of dat ooit gebeurd is en hoe groot het risico is, maar de fabrikant wil het zekere voor het onzekere nemen.
 

Bericht

Iedereen die een dergelijk model heeft gekocht krijgt bericht van de Nederlandse importeur. De software-update zou volgens Toyota een half uur duren.
 

Kwetsbaar

De bug geeft aan dat auto's steeds kwetsbaarder worden op het gebied van software. Moderne auto's hebben steeds meer functies die op software zijn gebaseerd, waardoor de auto's kwetsbaar worden voor zwakheden of zelfs hacks.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: auto, Software, prius, toyota

Laatste reactie