abonneren

Touchscreen snel geaccepteerd door kinderen

Uit onderzoek blijkt dat in 2015 de meerderheid van de kinderen onder de 15 jaar computers zullen gebruiken met een aanraakscherm. Zoals vaker met nieuwe technologieƫn worden die door onbevangen jeugd snel als vanzelfsprekend opgepakt.Volgens marktonderzoeker Gartner zal de jeugd ons de weg wijzen in het gebruik van computers met aanraakschermen.
Gartner denkt dat in 2015 zeker 50 % van de computers die voor kinderen onder de 15 jaar worden gekocht een aanraakscherm zullen hebben. In 2009 had nog maar 2 % van de computers een aanraakscherm. Daar staat wel tegenover dat bij de zakelijke computers deze ontwikkeling zal achterblijven tot minder dan 10% van de computergebruikers die een aanraakscherm zullen hebben.

In de consumentenmarkt worden apparaten die geen toetsenbord en muis hebben makkelijker geaccepteerd. Gartner verwacht ook dat in de educatieve sector, snel het gebruik van aanraakschermen zal worden doorgevoerd. Zo zullen 75 % van de scholen binnen vijf jaar kiezen voor aanraakschermen.

Het gebruik van pencomputers en tablets is tot nu to beperkt gebleven tot speciale doelgroepen. Door de snel dalende kosten zal de makkelijke acceptatie door de jeugd een nieuw fenomeen vormen. Binnen de generatie van de komende 10 tot 15 jaar zal de invoer met aanraakschermen volkomen natuurlijk zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie