abonneren

Toshiba toont brilloze 3D-tv op CES

Toshiba zal op de CES voor het eerst buiten Japan een televisie demonstreren die 3D-beelden kan tonen, zonder dat voor het kijken een speciale bril nodig is.Toshiba creëert de illusie van diepte in 3D-beelden door het gebruik van minuscule lenzen voor het display. Zo is er in tegenstelling tot de huidige 3D-televisies geen speciale bril nodig om de 3D-beelden te bekijken.
De lenzen splitsen het licht naar negen verschillende punten voor de tv. Wie op een van deze 9 punten zit ziet de 3D-weergave. De Toshiba 3D-tv werd voor het eerst getoond op de Japanse Createc beurs in oktober. Hier werden een 12 inch en 20 inch exemplaren getoond, die nu te koop zijn in Japan voor respectievelijk 1100 en 2200 euro.

Toshiba is zich er van bewust dat er grotere exemplaren van bijvoorbeeld 40 inch nodig zijn om de markt buiten Japan te veroveren. Toshiba heeft al aangegeven aan grotere exemplaren te werken. Verwacht wordt dan ook dat er op de CES in Las Vegas grotere exemplaren te zien zullen zijn.

Bekijk ook het Createc demonstratiefilmpje op YouTube.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord