abonneren

Toshiba toont 4G LTE notebook

Toshiba toonde op het Mobile World Congres in Barcelona waar de komende generatie mobiele netwerken toe in staat zijn. Toshiba demonstreerde een Satellite T130 notebook voorzien van een 4G LTE-module van Ericsson.Tijdens een demonstratie werd een downloadsnelheid van 16 Mbps gehaald.
De theoretische snelheid van de 4G of LTE (long term evolution) mobiele netwerken is nog veel groter, namelijk ruim 300 Mbps. Wel is dit afhankelijk van de omstandigheden en de gebruikte frequentiebanden.

Het nieuwe compacte notebook heeft een 13,3 inch scherm, energiezuinige Intel ulv processoren, wifi en bluetooth. Prijzen en leverbaarheid zijn nog niet bekend. Toshiba is met deze aankondiging niet de eerste want ook Samsung heeft al een netbook met LTE aangekondigd, de 10 inch N150. Ook deze werd gedemonstreerd met een streaming video toepassing.

De 4G LTE-netwerken zijn de opvolger van de huidige UMTS en 3G hsdpa-netwerken. Er zijn nog weinig plaatsen in de wereld waar al 4G mobiele netwerken operationeel zijn. Ericsson heeft 4G-netwerken operationeel in een aantal grote Scandinavische steden. Met de potentiële grote capaciteit is er een grote kans dat de op veel plaatsen in de wereld in aanbouw zijnde 4G mobiele netwerken de ook nog spaarzaam beschikbare Wimax-netwerken zullen verdringen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie