abonneren

Toshiba T100: betaalbaar ultraportable notebook

Toshiba is heel laat ingestapt in de netbookmarkt, maar is er nu snel bij met het aankondigen van Satellite notebooks in de betaalbare lichtgewicht notebookcategorie.Het kan niet uitblijven dat teleurgestelde netbook-gebruikers op zoek gaan naar iets beters. Maar het moet wel handzaam en draagbaar blijven. Waren notebooks in de ultraportable categorie tot voor kort zeldzaam en vrijwel onbetaalbaar. Daar komt nu snel verandering in. De ulv (ultra low voltage) categorie met betaalbare iets grotere en krachtigere mininotebooks is dan ook sterk in opkomst.

Toshiba komt met de Satellite T100 serie met de T135 een 13,3-inch exemplaar en de T115 een 11,6 inch uitvoering. Beide fraai ontworpen exemplaren met een door leds-verlicht scherm, Intel CULV SU4100 procesors, ddr3 geheugen, flashkaartlezers en hdmi-uitgang. Belangrijk: ze zouden negen uur op een lading van de 6-cells accu's moeten kunnen werken. Beide apparaten wegen rond de anderhalve kilo.

De nieuwe mini's zullen met Windows 7, dus na 22 oktober op de markt komen en benutten de Windows 7 multi-touch functionaliteit met een multitouch touchpad. In Nederland komt vooralsnog alleen de 13,3 inch Satellite T130 versie uit, met een minder snelle SU2700 of SU3500 processor voor respectievelijk €629 en €712. Deze zijn verkrijgbaar vanaf medio november 2009.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie