abonneren

Toshiba Satellite U500 met touchscherm

Toshiba komt met een multitouchversie van het ultraportable Satellite U500 notebook. Het aanraakscherm maakt het notebook tot een multifunctioneel eenvoudig te bedienen apparaat.Volgens Toshiba wordt, door de toevoeging van de aanraakschermbediening, naast de invoer met het al aanwezige toetsenbord, de bruikbaarheid van de U500 sterk uitgebreid.

Satellite U500 benut optimaal de mogelijkheden van Windows Touch in Windows 7. Zo kunt u kiezen of u wilt werken met de Touch Pad, een externe muis, met sneltoetsen via het toetsenbord of via het aanraken van het scherm met de vingers. Door de vinger op en neer over het scherm te bewegen, is het  eenvoudig door een document of een webpagina scrollen. Het ‘dubbel klik'-commando wordt gegeven door twee keer met de vinger op het scherm te tikken. Met twee vingers op het scherm kan een foto vergroot of verkleind worden en door de ene vinger rond de andere te draaien, kan een foto worden geroteerd. Daarnaast worden nog vele andere multi-touch bewegingen ondersteund.

De U500 heeft een 13,3-inch scherm met ledverlichting. Van binnen vinden we een nieuwe Intel Core i3 processor, 4GB ddr3 geheugen en een 500 GB harde schijf. Verder is het van alle ganbare aansluitingen voorzien. De Toshiba U500 weegt 2,15 kg en kost €1000.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: