abonneren

Toshiba komt toch met eigen blu-ray-speler

Het gerucht gaat dat Toshiba, de uitvinder van de hd-dvd, nu toch met een blu-ray-speler komt onder eigen merk.Nadat Toshiba de handdoek in ring gooide en de standaardenstrijd opgaf tussen zijn hd-dvd en de blu-ray-schijf, als hd-opvolger voor de succesvolle dvd, is het lang stil geweest. Toshiba heeft lang op de blaren gezeten van deze enorme financiële strop. Ook heeft Toshiba geprobeerd de aandacht af te leiden door te verkondigen dat er geen hd-medium meer nodig is.
Dat er met intelligent upscalen met door Toshiba ontwikkelde verbeteringsalgoritmen en speciale krachtige hardware vergelijkbare beeldkwaliteit behaald zouden kunnen worden.

Volgens X-bit Labs, dat de Japanse website Yomiuri citeert, is Toshiba nu toch van gedachten veranderd en komt het met een eigen blu-ray-speler. Het verschil met Toshiba's hd-dvd-speler is niet groot; het enige dat Toshiba hoeft te vervangen is de optische drive en wat firmware. Verdere details zijn nog niet bekend en Toshiba heeft nog geen officiële reactie gegeven.

Ironisch is dat het hd-dvd formaat inmiddels in China een tweede leven is begonnen als de China Blue HD. De Chinezen hebben waarschijnlijk voor een prikje de productiesystemen van Toshiba overgenomen en maken nu puur voor de Chinese markt spelers en media.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie