abonneren

Toshiba komt met nieuwe Libretto

Toshiba komt ter ere van zijn 25-jarige jubileum met twee limited edition laptops. Beide in de categorie ultraportable voor onderweg. Het meest bijzonder is de terugkomst van een notebook onder de naam de Libretto. De Libretto W100 combineert twee touchscreens tot een notebookje in boekvorm.Libretto is een naam die Toshiba al eerder voor een ultra-portable notebookje gebruikte.
Met de W100 weer terug in de vorm van een mini-notebookje zonder toetsenbord, maar met twee 7-inch aanraakschermen. Dit apparaat is echt iets bijzonders, bedoeld voor de liefhebbers van mobiel computeren die voorop willen lopen. Hou het apparaat verticaal, om een document als een als een dubbele pagina te lezen. Hou het horizontaal en het bovenste scherm is om op te kijken en het onderste voor de navigatie met  multitouchbediening. Ook valt er op het onderste scherm een virtueel toetsenbord te voorschijn te toveren.

Het apparaat is lichter en kleiner dan een netbook en weegt slechts 819 gram. Dat maakt dat je hem makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Communicatie kan via wlan (11n), bluetooth of mobiel breedband. Een Intel Pentium U5400 processor zorgt voor de aandrijving en Windows 7 home premium voor de huishouding. Voor de opslag is er een 62 GB ssd. Volgens Toshiba houdt hij het 3 uur vol op een acculading. De Libretto W100 is er vanaf augustus  voor €1200.

Voor wie de Libretto W100 nog iets teveel van het goede is, heeft Toshiba nog een andere mobiele noviteit. Dit in de vorm van een Android laptop genaamd Toshiba AC100. De AC100 is een echt "altijd aan" toestel, voor het gebruik van internet en multimedia onderweg. De AC100 heeft een 10-inch scherm en een volwaardig toetsenbord en weegt toch maar 870 gram. Dit apparaat schakelt heel snel van de standby-modus naar de actieve modus en kan het zeven dagen in de standby-modus volhouden. De AC100 bevat een 1GHz Nvidia Tegra processor, en draait op Android 2.1. Er is een sd-cardslot, webcam, en hdmi-poort. Wlan(11n), bluetooth en 3G breedband zorgen voor de communicatie. De AC100 is te koop vanaf september voor  €400.

Bron: Toshiba

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie