abonneren

Toshiba kiest ook voor AMD

AMD heeft terrein gewonnen, maar ziet concurrent Intel hard terugkomen. Toch zijn er nog computerproducenten die nu kiezen voor de alternatieve processorfabrikant. Toshiba is de nieuwste aanwinst.Nadat Intel-getrouweling Dell enige tijd terug al besloot ook AMD-chips te voeren, volgt nu Toshibia. Die Japanse computerproducent neemt AMD-processoren op in zijn producten.
Het gaat om de energiezuinige Turion-chips die Toshiba gebruikt in zo'n 20 procent van de laptops die het levert in de Verenigde Staten en Europa. Die twee regio's zijn goed voor 60 procent van Toshiba's afzet. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf wereldwijd 9,2 miljoen laptops, meldt onderzoeksbureau IDC.

De overeenkomst vormt geen bedreiging voor de hegemonie van Intel, maar is wel een goede opsteker voor AMD. "Het winnen van een nieuwe klant heeft altijd een positieve weerslag op het gehele bedrijf", stelt IDC-analist Richard Shim. Bovendien zou Toshiba zo'n 10 procent besparen op componentenkosten door voor bepaalde laptops over te stappen op AMD-processoren. Dit betreft instap- en middelzware modellen.


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: