abonneren

Toshiba introduceert laptop met Cell-processor

Met de Qosmio G55-Q802 heeft Toshiba een primeur: het is de eerste laptop die uitgerust is met een Cell-processor, bekend van de PlayStation 3. Deze processor wordt ontwikkeld door Toshiba, Sony en IBM. De Cell-processor is overigens niet de hoofdprocessor van deze laptop.De QosmioG55-Q802 is uitgerust met een Core 2 Duo-processor enWindows Vista. De Cell-processor heeft van Toshiba de naam'Quad Core HD Processor' gekregen en wordt speciaal ingezet voor multimediataken: upconversion, transcoding, video indexing en gesture control.
Upconversion betekent dat alle videobestanden die niet in hd-formaat zijn, worden omgezet in een hd-formaat voor een betere beeldkwaliteit. De omgekeerde weg is ook mogelijk: hd-video kan naar dvd-kwaliteit worden omgezet voor reproductie.

Interessant is ook de gesture control: gebruikers hebben geen afstandsbediening meer nodig bij het afspelen van dvd's, cd's of PowerPoint-presentaties maar kunnen handgebaren maken die door de webcam worden opgepikt en omgezet naar commando's.

De G55-Q802 kost $1549 voor de standaarduitvoering en zal ook in Nederland geïntroduceerd worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: