abonneren

Toshiba gaming laptop Qosmio X500 met blu-ray

Toshiba introduceert een nieuw topmodel notebook voor gaming: de Qosmio X500. Belangrijkste kenmerken 18,4 inch scherm, Intel Core I7 quad-core processor, Nvidia graphics en bijzonder een blu-ray drive.Deze nieuwe Qosmio is Toshiba's nieuwe paradepaardje en bevat de nieuwste technologie voor geavanceerde mogelijkheden en de optimale game-ervaring. De specificaties liegen er dan ook niet om met een Intel Core i7 720QM mobiele quadcore processor van de nieuwste generatie. Kloksnelheid 1,6-2,8 GHz, 8 GB geheugen, en een nVidia GeForce GTS 250M met 1GB videogeheugen.
Zou toch goed moeten zijn voor behoorlijke grafische en 3D-prestaties. Het apparaat bevat twee schijven met gezamenlijk 1 TB opslagruimte.

Bijzonder is de Blu-ray rewriter, het tweede Toshiba notebook waar een blu-ray drive in geleverd wordt, in dit geval zelfs standaard. Het grote scherm heeft een 1080p resolutie goed voor hd-video weergave. Toshba levert deze Qosmio ook nog met Resolution+, een applicatie om standaard dvd's in hoge resoloutie af te spelen, kortom ook multimedia is goed voorzien.

Genoemd wordt ook ondersteuning voor een 64 GB ssd voor het snel opstarten maar of die er ook in zit is nog onduidelijk. De exacte specificaties zijn er voor de Nederlandse uitvoering ook nog niet. Wel de prijs, vanaf eind oktober is de Qosmio X500 te koop voor €1899.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie