abonneren

Toshiba en Fujitsu samen in mobiele telefoons

De twee Japanse elektronicabedrijven Toshiba en Fujitsu zullen hun activiteiten op het gebied van mobiele telefoons samenvoegen.Toshiba zal zijn mobiele telefoondivisie afsplitsen naar een nieuw bedrijf waar Fujitsu een meerderheidsaandeel in zal nemen. Het resultaat is een bedrijf dat de op één na grootste telefoonfabrikant van Japan zal zijn, met een marktaandeel van 18,7 %.

Eind vorig jaar werd al een fusie aangekondigd door NEC, Hitachi en Casio van hun mobiele telefoondivisies. De fusie van Toshiba en Fujitsu is een reactie hierop. Door gezamenlijk mobiele telefoons te ontwikkelen voor het komende LTE, hopen zij meer toestellen in het buitenland te kunnen verkopen. LTE is de snellere vorm van mobiele datanetwerken, de opvolger van umts en hspa.

Sharp is de grootste mobiele telefoonfabrikant op de Japanse markt. Sony verkoopt ook mobiele telefoons in Japan maar heeft vooral wereldwijd een veel groter marktaandeel. De mobiele telefoonmarkt in Japan staat erg onder druk. De verkopen zijn in 2008 met meer dan 25% gedaald.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie