abonneren

Toshiba en Fujitsu mobiele telefoonfusie definitief

Vijf weken na de intentieverklaring is de samenvoeging van de mobiele telefoonactiviteiten van zowel Toshiba als Fujitsu een feit.De bedrijven richten hiertoe een nieuw bedrijf op waarvan de naam nog niet bekend is. Het nieuwe fusiebedrijf zal door Fujitsu worden geleid. Fujitsu krijg 80 % van de aandelen, de rest is in handen van Toshiba.
Het contract is getekend en de fusie moet per 1 oktober zijn uitgevoerd. Ongeveer 400 mensen zullen van Toshiba naar het nieuwe bedrijf moeten overstappen.

Het doel van de fusie is de toenemende concurrentie in de mobiele telefoonmarkt het hoofd te bieden. Door de kennis en ervaring te bundelen hoopt het nieuwe bedrijf de grootste mobiele telefoonfabrikant van Japan te worden. Nu is Sharp in Japan nog steeds groter. Ook is het de bedoeling een grotere rol op de wereldmarkt te gaan spelen, waar de beide bedrijven gezamenlijk een marktaandeel van 3 % hebben. Er is ook al een andere joint venture op de Japanse mobiele telefoonmarkt, bestaande uit de mobiele telefoondivisies van NEC, Hitachi en Casio.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord