abonneren

Toshiba Cell TV converteert 2D naar 3D

Toshiba kondigt een Cell TV aan die dankzij de rekenkracht van de Cell-processor 2D beelden converteert naar 3D beelden.Toshiba gebruikt hiervoor dezelfde Cell-procesor die ook door Sony wordt gebruikt in de Playstation 3. Volgens Toshiba wordt dit het product op de CES waar iedereen het over zal hebben.
De Toshiba Regza ZX900 serie televisie komt met een 55-inch of 65-inch door leds dynamisch verlicht lcd-scherm. 2D programma's inclusief sportuitzendingen, films en videospellen kan de Cell TV real-time converteren naar 3D in HD-formaat. Voor het kijken naar de 3D beelden is wel een actieve bril nodig. De Cell TV heeft 143 keer de rekenkracht van de huidige gangbare televisies.

De tv zal over een netwerkaansluiting beschikken om content van internet of andere pc's te tonen. Bovendien is er 1 TB schijf ingebouwd.  Ook zal de tv als beeldtelefoon gebruikt kunnen worden, maar dan wel met optimale beeldvullende beeldkwaliteit. De Cell TV zal nog dit jaar in de VS verschijnen. In Europa zullen we tot 2011 moeten wachten. De prijs zal ongetwijfeld niet gering zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: