abonneren

Toshiba adopteert Transferjet

Transferjet zorgt voor draadloze communicatie op korte afstand. De Transferjet Standaard die door Sony hiervoor is ontwikkeld zal ook door Toshiba worden gebruikt.
Zo wordt het mogelijk foto's en video zonder kabel naar een notebook over te zetten.

Toshiba demonsteerde de "near-field communication" verbinding door met een gemodificeerde Windows Mobile telefoon foto's naar en een Qosmio notebook over te zetten.

Transferjet is ontwikkeld door Sony en beschikbaar gesteld aan andere fabrikanten via een consortium van bedrijven. Het heeft een transfersnelheid van maximaal 560 Mb/s. In de praktijk is dat wat minder, zo rond de 370 Mb/s. Het is niet zo snel als usb 2.0 maar wel sneller dan Bluetooth. De verbinding werkt op afstanden van maximaal 3 cm. Het is de bedoeling de apparaten tegen elkaar te zetten.

Toshiba zal Transferjet in de loop van dit jaar in zijn producten inbouwen. Het is nog niet bekend in welke producten. Waarschijnlijk zullen het in elk geval in eerste instantie notebooks zijn.

Bron: reghardware

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord