abonneren

Torrentzoekmachine Torrentz.eu offline

Torrentzoekmachine Torrentz.eu, één van de populairste downloadsites van internet, is offline gehaald. Op de site is plotseling alleen nog maar een afscheidsboodschap te zien. Niemand weet wat er met de site gebeurd is.

Torrentz is één van de oudste nog actieve torrentsites op het internet, maar is een beetje een vreemde eend in de bijt. De site host zelf geen torrents of andere files, maar werkt als zoekmachine voor alle grote torrentsites op internet. Dat maakte Torrentz één van de belangrijkste sites op downloadgebied.

 

"Vaarwel"

Wie nu naar de site gaat ziet naast het logo en de zoekbalk alleen nog een bericht staan: "Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines". Wie probeert te zoeken naar een torrent krijgt de boodschap "Torrentz will always love you. Farewell." te lezen.

Opvallend is dat niemand weet wat er met Torrentz is gebeurd. De makers hebben nog nergens gereageerd en lijken de site van het ene op het andere moment offline te hebben gehaald.

 

 

 

Verband met Kickass Torrents

Onlangs werd ook de populaire torrentsite Kickass Torrents offline gehaald. De Amerikaanse opsporingsdiensten zochten naar de eigenaren van de site en haalden de site neer. Mogelijk heeft het offline halen van Kickass Torrents daar mee te maken, of werd het de oprichters te heet onder de voeten.

 

 

 

Terugkeer

Frappant is wel dat Torrentz minder illegaal was dan Kickass Torrents of The Pirate Bay, die de bestanden zelf hostten. Het blijft afwachten of de site weer online komt. Dat is niet ondenkbaar, want eerder kwamen ook websites zoals The Pirate Bay en Isohunt weer online - maar dan wel minder groot dan voorheen.

 

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Torrent, torrentz