abonneren

Torrentspy weert Amerikaanse gebruikers

TorrentSpy wil de privacy van zijn gebruikers beter beschermen en daarom heeft het besloten dat Amerikanen niet meer welkom zijn op de torrentsite. De servers van Torrentspy staan ergens in Nederland en de Bittorent-zoekdienst valt onder Europese wetgeving.Torrentspy weert Amerikanen niet omdat het daartoe gedwongen is door een rechterlijke uitspraak, maar als een preventieve maatregel om problemen in de toekomst te voorkomen.
De mensen achter de site zijn bezorgd over de erosie van burgerrechten in de Verenigde Staten en de naderende spanningen over online privacy tussen de VS en de Europese Unie.

TorrentSpy is verwikkeld in een rechtszaak aangespannen door de Motion Picture Association of America (MPAA). De MPAA wil dat TorrentSpy alle informatie over zijn gebruikers overhandigd zodat de organisatie de ergste filesharers kan vervolgen. De torrentsite bewaart op dit moment geen data van gebruikers, maar zal dit wel moeten gaan doen indien een Amerikaanse rechtbank daartoe beslist.

"We moeten ons houden aan Europese wetgeving betreffende privacy. Het afsluiten van alle dataverkeer uit de VS is de enige manier dat we ons aan de Europese wetgeving kunnen houden. Het is geen tijdelijke maatregel," aldus Justin Bunnell, de eigenaar van TorrentSpy.

Ongeveer 15 procent van TorrentSpy's gebruikers komt uit de VS. Het weren van zo'n grote groep gebruikers kan de site in de problemen brengen. "Welke toekomst TorrentSpy ook heeft, innovaties in p2p-technologie en de banen en kansen die het biedt, zullen buiten de VS plaatsvinden," aldus Bunnell.


Bron: TorrentFreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie