abonneren

Torrentsites blokkeren Amerikaanse gebruikers

Onder druk van Amerikaanse antipiraterij-organisaties weigeren steeds meer torrentsites Amerikaanse gebruikers de toegang. In een week tijd hebben twee populaire BitTorrentsites besloten om gebruikers in Noord-Amerika te blokkeren: Isohunt.com blokkeert alle gebruikers in de VS en Demonoid.com alle gebruikers in Canada.

Vorige week zette Isohunt een bericht op de homepage waarin de torrentdienst verklaarde dat het de toegang blokkeert voor alle gebruikers in de VS. Amerikaanse gebruikers hebben ook geen toegang meer tot Isohunt's dochterdiensten Torrentbox.com en Podtropolis.com. De reden van de blokkade zijn de vele rechtszaken van Amerikaanse antipiraterijorganisaties tegen online diensten die gebruikmaken van p2p-technologie. De rechtszaak van de MPAA tegen de torrenttracker was de spreekwoordelijke druppel voor Isohunt.

Kort na de aankondiging van Isohunt ging de torrentdienst Demonoid.com offline. Veel gebruikers dachten dat de dienst door de Canadian Recording Industry Association (CRIA) offline was gehaald. De oorzaak bleek echter een technische storing te zijn. Toen de torrentdienst weer online ging, bleek echter dat door de acties van de CRIA de torrentdienst wel had besloten om alle Canadese gebruikers de toegang tot de dienst te ontzeggen.

Andere sites weigeren echter het hoofd te buigen. Zo heeft The Pirate Bay, uit Zweden, vorige week een aanklacht ingediend tegen een tiental mediabedrijven. Volgens The Pirate Bay hebben die bedrijven (waaronder de Noorse en Zweedse 'filialen' van bijvoorbeeld Twentieth Century Fox, EMI Music, Universal Pictures, Paramount Home Entertainment en Atari) het Amerikaanse bedrijf MediaDefender ingehuurd om de site van The Pirate Bay te saboteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie