abonneren

Torrent-zoekmachine FileSoup stopt links terug in Google

FileSoup is uit de dood herrezen. Wat ooit begon als een van de eerste torrentsites van het internet en drie jaar geleden nog werd opgerold, is nu een torrent-zoekmachine met een bijzondere eigenschap: het tracht verwijderde zoekresultaten terug in Google te zetten.

Daarover schrijft Torrentfreak vandaag. FileSoup laat je via een proxyserver zoeken op vier van de populairste torrentsites, te weten Kickass Torrents, Torrentz.eu, Extratorrent.cc en uiteraard The Pirate Bay. 

Daarbij krijg je meer resultaten dan wanneer je via de sites zelf zou zoeken, doordat FileSoup kopieën aanmaakt van de pagina's. Mocht een torrentsite URL's moeten verwijderen na een verwijderverzoek van rechthebbenden, dan blijft de pagina op FileSoup bestaan en blijft de torrent dus vindbaar. 

Necromancer

Belangrijker is echter een technologie die de nieuwe oprichters van FileSoup het aangepaste zoekalgoritme van Google laat passeren.

Het zogenaamde 'Necromancer' doorzoekt het internet op verwijderverzoeken, ironisch genoeg onder meer uit Gooogle's eigen transparantierapport. Vervolgens wordt er een nieuwe URL voor de content aangemaakt, die daarna weer op kan duiken in Google's zoekresultaten.

Tien jaar

Aangezien het nieuwe FileSoup nog maar net bestaat, is het nog even afwachten of die beloftes ook worden nagekomen. In 2009 werd de originele site uit de lucht getrokken, die destijds bijna tien jaar bestond.

Twee administrators werden toen opgepakt, maar later vrijgesproken omdat de aanklagers hun feiten niet op een rijtje kregen. Ze zijn overigens voor zover bekend niet betrokken bij deze nieuwe website.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord