abonneren

Topspin zet muziekindustrie verder op zijn kop

Zet een aantal topmensen van Yahoo Music, Digidesign en Real Networks bij elkaar en wat krijg je? Een nieuw bedrijf dat de positie van de traditionele platenmaatschappij nog verder onderuithaalt. Topspin moet online verkoop van muziek nog verder in de handen van de artiesten zelf brengen.Topspin wil het huidige abonnementsmodel op zijn kop zetten.
Daarom werkt het bedrijf aan een nieuw platform waarbij consumenten rechtstreeks muziek bij artiesten kunnen betrekken, al dan niet in abonnementsvorm.Een artiest kan dus individuele albums of het complete oeuvre aanbieden of een abonnement op nieuwe albums aanbieden. Topspin heeft al deals met meerdere acts, waaronder Jubilee en de Dandy Warhols.

Topspin benadrukt dat het zich niet bemoeit met de websites van artiesten, maar dat het alleen een backend verzorgt dat voor de verkoop zorgt. Interessant is dat de abonnementen niet per se gelimiteerd hoeven te zijn tot digitale media: zo hebben abonnees van Jubilee al een 7" plaatje in hun bus ontvangen en krijgen Dandy Warhols-abonnees speciale posters en een fysieke cd thuisgestuurd.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: