abonneren

topmensen lopen weg bij Yahoo

Het stuklopen van de onderhandelingen tussen Yahoo en Microsoft heeft een vervelende nasmaak achtergelaten bij een groot aantal Yahoo-werknemers.Een aantal topingenieurs bij Yahoo vertrekken naar concurrenten. Alle vertrekkende software-ingenieurs benadrukken dat hun vertrek niks heeft te maken met de mislukte overnam door Microsoft.De kans is echter groot dathet debacle wel meespeelt in hun beslissing om groenere zoden op te zoeken.

Top-ingenieurs die vertrekken bij Yahoo zijn onder andere Jeremy Zawodny en JR Conlin. Beide zijn Yahoo-veteranen die gezamelijk 18 jaar bij Yahoo hebben gewerkt. Ook Usama Fayyad, Yahoo's chief data officer, en Jeff Weiner, hoofd van Yahoo's Web-content properties, hebben hun ontslag ingediend. Fayyad keert terug naar Microsoft.

Analisten speculeren over de ware motieven achter Microsofts poging om Yahoo over te nemen. Misschien was het wel de bedoeling van Microsoft om de overnamepoging met opzet te laten mislukken zodat er een managementcrisis bij yahoo zou ontstaan. Het stuklopen van de overname heeft ervoor gezorgd dat de aandelen Yahoo in een vrije val zijn beland. Microsoft wilde $33 dollar per aandelen betalen. Op dit moment is een aandeel Yahoo nog maar rond de $23 waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie