abonneren

Topman Dirk Meyer bij AMD neemt ontslag

Per onmiddellijke ingang vertrekt President Directeur Dirk Meyer bij AMD. De raad van bestuur van het bedrijf vindt dat het bedrijf sneller kan groeien en dat daarvoor nieuw leiderschap nodig is.Het blijkt dan ook dat Meyer de eer aan zichzelf heeft gehouden na de kritiek op zijn functioneren vanuit de raad van bestuur.
Het blijft onduidelijk wat nu precies de redenen zijn voor Meyers plotselinge vertrek. Formeel heet het dat AMD niet snel genoeg groeit terwijl dat volgens het bestuur wel zou kunnen. De raad van bestuur denkt dat de aandeelhouderswaarde sneller kan groeien.  Een nieuwe topman moet invulling geven aan het beleid om tot deze doelstelling te komen. Voorlopig wordt Meyers functie tijdelijk waargenomen door Thomas Seifert, de tot nu toe tweede man in de directie. Een commissie gaat op zoek naar een nieuwe CEO.

De 49-jarige Meyer heeft de CEO-functie  niet lang bekleed. Hij volgde in 2008 Hector Ruiz op en werkte al 13 jaar bij AMD. Meyer heeft wel voor elkaar gekregen het bedrijf uit het slob te halen en financieel weer gezond te krijgen. Hij heeft de productiefaciliteiten van AMD op succesvolle wijze verzelfstandigd tot het bedrijf Global Foundries waar externe financiers uit Abu Dhabi in participeren. Ook een schikking met concurrent Intel is onder zijn bewind tot stand gekomen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord