abonneren

Topman Apple iPhone-divisie vertrekt

Mark Papermaster, hoofd van de iPhone-divisie, is opgestapt. Dit meldde de New York Times afgelopen zaterdag. Het vertrek is bevestigd door Apple, maar de reden van zijn vertrek is niet gegeven. Of de topman vrijwillig is opgestapt of ontslagen is, kon niet worden bevestigd door de New York Times. Op internet wordt kritiek op de iPhone 4 als reden gezien van het vertrek.
Een anonieme bron geeft in het artikel aan dat Mark Papermaster is ontslagen vanwege hardwareproblemen, zoals het antenneprobleem van de iPhone en problemen met de iPod Touch.

Bob Mansfield, senior vice president van Macintosh Hardware Engineering zal de functie van Papermaster waarnemen. De datum van ontslag is niet bekendgemaakt, het kan dus ook zo zijn dat Papermaster al een tijdje geleden is ontslagen (nog voor de problemen met de iPhone 4 bekend werden) en dat de New York Times wat laat aan deze informatie is gekomen.

Mocht het ontslag recent zijn, dan is het mogelijk dat Apple wil laten zien dat het de problemen met de iPhone serieus neemt en de verantwoordelijken op deze manier laat boeten.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: