abonneren

Top 10 WordPress Plugins

WordPress is ’s werelds meest CMS voor het beheren van een blog of website. Maar het kan altijd beter. Dit zijn de 10 beste plugins van dit moment!

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Mijndomein.nl. De redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming van dit artikel.

Een eigen website? Dan is de kans groot dat je bij het gratis WordPress aanklopt. Dut geeft he de de juiste infrastructuur en zorgt dat tegelijkertijd flexibel genoeg bent om op nieuwe ontwikkelingen in te springen. En de drempel is laaf want een eigen domeinnaam met een voordelig hostingaccount is alles dat je nodig hebt om van start te gaan.

Uitbreiden

Handig van WordPress is dat het uit te breiden is door middel van plugins waarmee je de beschikking krijgt over allerlei leuke extra’s. En dat slaat aan want inmiddels zijn meet dan 35.000 plugins beschikbaar. Voor een leek is lastig te zien welke WordPress plugins nu echt iets toevoegen en welke je maar beter niet kunt installeren. Wij hebben de top 10 opgesteld van WordPress plugins die iedere site zou moeten hebben.

1. Beter gevonden worden met Yoast

Met Yoast WordPress SEO kun je er o.a. voor zorgen dat de homepage, posts en andere pagina’s van je site automatisch worden voorzien van zogeheten meta tags, zoektermen en andere zaken die de vindbaarheid vergroten. Yoast is zeer uitgebreid en onmisbaar voor wie zelf zijn of haar eigen site wil optimaliseren voor de zoekmachines. 

2. W3 Total Cache geeft snelheid

Een halve seconde wachttijd kan het verschil zijn tussen een bezoeker die blijft of één die afhaakt. Daarnaast geeft Google sites die vlot laden een hogere waardering. Met W3 Total Cache zorg je ervoor dat pagina’s sneller worden geladen waardoor de kans wordt verhoogt dat bezoekers langskomen en ze ook meer pagina’s zullen bekijken.

3. K-news voor nieuwsbrieven

Deze plugin is zeker niet voor beginners. Maar het is het waard want met K-news krijg je de mogelijkheid om vanuit WordPress abonneelijsten bij te houden en nieuwsbrieven te versturen. Met behulp van speciale templates kan zo’n nieuwsbrief bijvoorbeeld de laatste drie geplaatste artikelen bevatten maar het is ook mogelijk om handmatig een nieuwsbrief samen te stellen. K-news houdt uiteraard ook statistieken bij met hoe goed je nieuwsbrief gelezen wordt.

4. VA Simple Expires voor beperkte houdbaarheid

Met WordPress kun je bij nieuwe berichten (posts) aangeven wanneer je wilt dat deze op je site verschijnen. Met VA Simple Expires kun je nu ook aangeven wanneer een bericht weer moet verdwijnen. Handig voor berichten met een ‘beperkte’ houdbaarheid. 

5. Simple Page Ordering geeft controle

Simple Page Ordering is één van de meest gebruikte uitbreidingen van WordPress en zou eigenlijk standaard in iedere installatie moeten worden meegenomen. Het maakt het mogelijk om door middel van slepen de volgorde van pagina’s en bepaalde posts aan te passen.

6. Contact Form 7 voor mooie formulieren

Wil je dat je bezoekers van je site contact met je kunnen opnemen, zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief of andere gegevens kunnen versturen? Contact Form 7 is de plugin om zelf formulieren te bouwen, inclusief een zogeheten CAPTCHA-module om spam te voorkomen.


 

7. Relevanssi laat makkelijker zoeken

Helaas laat de standaard zoekfunctie binnen WordPress sites veel te wensen over. Met de plugin Relevanssi wordt een hoop goed gemaakt. Zo worden zoekresultaten getoond naar relevantie in plaats van standaard op datum.

8. iThemes Security voor betere beveiliging

Dagelijkse worden maar liefst zo’n 30.000 WordPress sites gehackt! Met iThemes Security -  voorheen Better WP Security – kun je WordPress site heel eenvoudig beter beveiligen. De plugin laat zien welke zaken niet in orde zijn en laat je direct de ‘gaten’ dichten.
9. BackWPup voor automatische reserve kopieën.

Door een calamiteit, verkeerde update of eigen fout kan het gebeuren dat je je WordPress site onherstelbaar beschadigd of zelfs helemaal kwijtraakt. BackWPup maakt automatisch backups en bijvoorbeeld bewaren bij Dropbox of op een FTP-server.

10. WP Social Sharing om alles te delen

Interessante artikelen mogen zeker gedeeld worden. De plugin WP Social Sharing toont een handige knoppenbalk onder je artikelen waarmee bezoekers deze met een druk kunnen delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Google+ of Linkedin.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: website, blog, Wordpress, Plugins, Cms, Top 10, mijndomein