Toner belangrijkste factor bij voordelig en duurzaam printen

Door minder te printen of door meer pagina’s per vel af te drukken, wordt het milieu minder belast en dalen de kosten per pagina. Wie echt wil besparen en het beste voor heeft met het milieu maakt ook bij het aanschaffen van een nieuwe toner of drum een bewuste keuze.

Origineel of compatible?

Wie op zoek gaat naar een nieuwe toner zal ontdekken dat er naast de originele toners ook een groot aanbod is van compatible toners. Deze compatible toners zijn inmiddels voor vrijwel alle bekende printers beschikbaar en bieden dezelfde hoge afdrukkwaliteit als u gewend bent. Het verschil zit ‘m met name in wat u uiteindelijk per afdruk kwijt bent.

Voordeliger
Een compatible toner is vaak al snel 25% voordeliger dan een origineel. Dat vertaalt zich direct naar lagere afdrukkosten per pagina. Wie veel print, merkt dit dan ook direct in de portemonnee, zeker als gebruik wordt gemaakt van een kleurenlaserprinter waarin 4 toners zitten.

Een ander voordeel van de compatible toners is dat ze in sommige gevallen meer afdrukken afleveren dan een originele toner. Op die manier kan de prijs per pagina verder worden gedrukt en hebt u jaarlijks minder toners nodig waardoor het milieu minder wordt belast.

Verantwoord
GO – Greener Office – is het keurmerk van Viking Nederland voor consumenten en organisaties die graag een milieuvriendelijker alternatief gebruiken. Wie kiest voor een toner die voorzien is van het GO-logo kan op die manier een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Deze toners hebben namelijk een lagere ecologische voetafdruk dan ‘normale’ toners.

Klik hier om meer te weten te komen over het aanbod van printers, inktcartridges, groenere toners en drums

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Office Depot Nederland en geschreven door Art den Boer.

Copyright foto: Zefart - Fotolia.com

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Printen, Duurzaam, toner