abonneren

TomTom wil schuld verminderen met nieuwe aandelen

TomTom geeft voor 430 miljoen euro nieuwe aandelen uit. De Nederlandse producent van navigatieapparatuur bevestigde in de nacht van zondag op maandag een bericht hierover in de zakenkrant The Wall Street Journal. TomTom wil met de verkoop van deze nieuwe aandelen zijnschulden teruggdringen. Investeerders Cyrte Investments en Janivo Holding tekenen voor in totaal ruim 100 miljoen in voor nieuwe aandelen TomTom. Bestaande aandeelhouders tekenen voor 169 miljoen euro in.
De rest wordt onderschreven door een consortium van de banken Royal Bank of Scotland, Rabobank, ING, Goldman Sachs en Deutsche Bank.

TomTom heeft een schuldenlast van ongeveer 1,3 miljard euro. Dit komt voor een groot deel door de overname van TeleAtlas in 2007 voor 2,9 miljard euro.

In het eerste kwartaal van dit jaar had TomTom een omzet van 213 miljoen euro, 31 procent minder dan in dezelfde periode in 2008. Het nettoverlies over de eerste drie maanden van dit jaar kwam uit op 33 miljoen euro, waardoor TomTom nog eens 140 arbeidsplaatsen moest schrappen bovenop de al eerder aangekondigde 240 banen die zouden verdwijnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie