abonneren

TomTom schrapt 457 banen

TomTom gaat reorganiseren met als gevolg dat 457 banen op de schop gaan. Dat is zo’n 10 procent van het totale personeel. Van deze 457 banen zullen 255 gedwongen ontslagen gaan worden waarvan ongeveer de helft in Nederland. De andere banen zullen via natuurlijk verloop verdwijnen.

De daling van de verkoop van losse navigatiesystemen dwingt TomTom om te bezuinigen en dus te reorganiseren. TomTom heeft aangegeven 457 banen te schrappen verspreid over verschillende vestigingen. 255 banen zullen gedwongen ontslagen zijn, waarvan de helft in Nederland. TomTom wil de reorganisatie zo snel mogelijk afronden waarbij gedacht moet worden in maanden. Het verdwijnen van de banen moet bijdragen aan een besparing van ongeveer 50 miljoen euro in 2012.

Ook komen er veranderingen in de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling (R&D). Deze wordt onderverdeeld in 10 eenheden: Maps, Traffic, Navigation, Automotive Systems, PNDs, Fleetservices, Fitness, Mobile, POIs en Speedcams. Zo moet er een flexibelere organisatie ontstaan met minder bestuurslagen. Of dit ook betekent dat er eerder managers worden ontslagen in plaats van uitvoerend personeel is onduidelijk.

Het voordeel van deze reorganisatie is volgens topman Harold Goddijn dat nieuwe producten van TomTom elkaar sneller zullen opvolgen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie