abonneren

TomTom opent database

TomTom gaat zijn verzameling verkeersgegevens beschikbaar stellen aan overheden en verkeersdeskundigen. Die krijgen daarmee een zeer gedetailleerde verkeersgegevensanalyse tot hun beschikking.

Leverancier van mobiele navigatieoplossingen TomTom verzamelt al jaren gegevens over het verkeer in een enorme database. Deze verkeersinformatie is zeer gedetailleerd en bestrijkt een heel groot deel van het wegennet opgedeeld in kleine segmenten. Tot nu toe gebruikte TomTom deze informatie alleen voor de eigen toepassingen. Zo helpt het om TomTom-gebruikers een optimale route voor te schotelen en files te laten vermijden. De informatie wordt verzameld uit de miljoenen auto’s die met een TomTom rondrijden die gegevens verstuurd over tijd, plaats, snelheid en route. Uit deze informatie is af te leiden waar files verwacht kunnen worden en wat het effect is van bijvoorbeeld een spitsstrook.

TomTom gaat deze enorme berg gegevens beschikbaarstellen via een online dienst aan overheden en verkeersdeskundigen. Die kunnen binnen een dag na een verzoek hiertoe over de gegevens beschikken.

TomTom is in 2006 met deze database begonnen en er is informatie verzameld over 3 biljoen gereden kilometers. Elke dag komen daar 3,5 miljard nieuwe metingen bij. De informatie beslaat het complete wegennet in Europa en Noord-Amerika.

Meer informatie hier

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie