abonneren

TomTom op iPhone nog uiterst onzeker

TomTom kondigde vol bombarie aan dat ze hun populaire TomTom Navigator-pakket draaiend hebben gekregen op de nieuwe 3G iPhone, dankzij de geïntegreerde gps-chip. Maar of het pakket ooit in de winkel zal belanden, is nog allerminst zeker.De introductie van de 3G iPhone heeft bij veel mensen een wat wrange nasmaak achtergelaten. Hoewel het toestel nu voorzien is van een gps-chip en zelfs assisted gps ondersteunt, wordt er geen navigatiesoftware meegeleverd.Alleen Google Maps kan een aantal eenvoudige routefuncties vervullen metde gps-chip.
De ogen zijn dus nu gericht op de fabrikanten van navigatiesoftware, zoals TomTom. Dit bedrijf kondigde aan hun software al op de iPhone draaiend te hebben. Goed nieuws dus.

Wie echter de voorwaarden van Apple's App Store doorleest, zal zien dat het aanbieden van navigatiesoftware uitdrukkelijk verboden wordt door Apple. De precieze reden is niet duidelijk, maar vermoedelijk wil Apple dit segment zelf uitontwikkelen -- mogelijk in samenwerking met Google. TomTom heeft dan nu ook bekend dat het zijn applicatie niet mag aanbieden van Apple.

Toch betekent dit niet dat een TomTom Navigator voor de iPhone uitgesloten is. TomTom is al eigenaar van Tele Atlas, dat de Google Maps-kaarten voor de iPhone verzorgt. Daarnaast is TomTom de grootste concurrent van Garmin, dat met een eigen gps-telefoon (de Nuviphone) komt om de iPhone te concurreren. Er is wat ons betreft een reeële mogelijkheid dat Apple samen met TomTom navigatie zal aanbieden, al dan niet onder een andere naam (iNavigate?). De toekomst zal het uitwijzen, maar wie op 11 juli al met een 3G iPhone wil navigeren heeft in ieder geval pech.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie