abonneren

TomTom ontwikkelt navigatie voor zelfrijdende auto's

TomTom gaat samenwerken met Volkswagen om een zelfrijdende auto te bouwen. De navigatiesysteemfabrikant neemt de besturingskant van de auto op zich.

Dat laat het Nederlandse bedrijf vandaag weten. TomTom gaat de kaarten maken voor de auto. Die worden geïmplementeerd in het voertuig zodat de auto zelf de weg zal kunnen vinden.

Meer details nodig

Het ontwerpen van zelfrijdende voertuigen is volgens TomTom een zeer complex proces, maar het bedrijf "wil die puzzel samen met Volkswagen graag oplossen".

Volgens TomTom is de huidige informatie van kaarten niet geschikt voor zelfrijdende auto's. Daarvoor moeten veel meer details worden toegevoegd, en die taak wil TomTom nu op zich nemen.

Universeel systeem

TomTom gaat met Volkswagen een universeel systeem bouwen voor zelfrijdende auto's. Het lijkt erop dat dat systeem straks net zo makkelijk in voertuigen geïmplementeerd kan worden als nawvigatiesystemen. Dat komt in de toekomst van pas, omdat naar verwachting veel meer auto's 'slim' worden en zonder bestuurder kunnen rijden.

Zelfrijdende voertuigen

De populairste zelfrijdende auto van het moment is die van Google, maar ook grote fabrikanten als Audi, Mercedes en Toyota werken aan auto's die zichzelf naar bepaalde plekken toe kunnen brengen. Het is nog niet duidelijk wanneer die op de markt moeten komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord