abonneren

TomTom mag Tele Atlas overnemen

De Europese Commissie heeft besloten dat TomTom het bedrijf Tele Atlas mag overnemen voor $4,5 miljard. De beslissing zal waarschijnlijk slecht vallen bij Google, Yahoo en een aantal aanbieders van mobiele diensten. De beslissing van de EC stond in een vertrouwelijk rapport dat vorige week is uitgelekt. Navteq en Tele Atlas zijn de enige twee producenten van digitale kaarten die Noord-Amerika en Europa beslaan. Grote klanten van Navteq zijn onder andere Google, Yahoo en een aantal aanbieders van mobiele telefoons en GPS-apparaten.

Nokia wil heel graag Navteq kopen. In de tussentijd is het de nieuwe internetdienst Nokia Maps begonnen. Nokia verandert zichzelf langzaam in een internetbedrijf. Volgens Nokia zijn Google, Apple en Microsoft zijn grootste concurrenten.

Nu de EC de overname van Tele Atlas door TomTom heeft goedkeurd is de kans groot dat het ook de overname van Navteq door Nokia goed zal keuren. Ondanks dat beide overnames plaatsvinden in dezelfde markt, doet de EC toch afzonderlijk onderzoek naar beide transacties.

De EC heeft aan concurrenten van TomTom en Nokia gevraagd wat de consequenties zijn wanneer de twee bedrijven de digitale kaartenmakers overnemen.

Op 8 augustus zal de EC zijn beslissing over de Navteq/Nokia-transactie bekendmaken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord