abonneren

TomTom lonkt naar kaartenmaker Tele Atlas

TomTom wil graag kaartenmaker Tele Atlas overnemen. Het Nederlandse navigatiebedrijf heeft er 1,8 miljard euro voor over, omgerekend 21,25 euro per aandeel. Het overnamevoorstel is goedgekeurd door de raad van commissarissen en de raad van bestuur van beide bedrijven.De raad van commissarissen en de raad van bestuur van Tele Atlas bieden hun belang van meer dan 17% aan TomTom aan. Ook adviseren zij aandeelhouders om in te stemmen met de overname. TomTom heeft toegezegd dat ze na de overname de bedrijfsunit als zelfstandige unit wil laten voortbestaan.
Ook zullen er geen ontslagen vallen bij de overname. TomTom wil graag Tele Atlas overnemen omdat het denkt zo tot nauwkeurigere kaarten en een betere dekking te kunnen komen.

Tele Atlas is producent van kaarten voor fabrikanten van navigatiesystemen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord