abonneren

TomTom lanceert gratis wandelnavigatie app

TomTom heeft een gratis applicatie ontwikkeld voor iPhones en Android-telefoons. Hiermee kun je nadat je de auto hebt geparkeerd te voet naar de plaats van bestemming navigeren.

De applicatie heet TomTom Places en koppelt de locatie van bedrijven aan jouw locatie. Zo kun je zoeken op bedrijfsnaam, maar ook op een type bedrijf, product of dienst in de buurt, zoals 'supermarkt', 'pinautomaat' of 'brood'.

De informatie over de bedrijfslocaties is afkomstig van internet, bestaande TomTom-gegevens en van de lokale Gouden Gids. Bedrijven kunnen tegen betaling zorgen dat ze hoog in de lijst met zoekresultaten komen. Zo boort het navigatiebedrijf een nieuwe inkomstenbron aan.

TomTom komt hiermee nog meer in het vaarwater van Google. ''Een belangrijk verschil met Google is dat wij meer lokaal zijn gericht. Je kunt gemakkelijker zoeken in de eigen taal'', zegt Luciën Groenhuijzen, directeur van TomTom Places, in een toelichting.

De applicatie voor de iPhone komt deze zomer op de markt en de Android-applicatie volgt na de zomer. TomTom Places kan ook op bestaande navigatiesystemen worden gedownload.

In eerste instantie is de dienst beschikbaar in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Portugal. Mensen kunnen in de Engelse taal en in het Nederlands, Duits, Frans, Portugees en Deens zoeken.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: