abonneren

TomTom komt op de iPhone

Tegelijkertijd met de presentatie van de nieuwe iPhone beklom ook CTO Peter-Frans Pauwels van TomTom het podium om navigatiesoftware voor de iPhone te onthullen.TomTom zal deze zomer komen met volwaardige navigatie-software voor zowel de nieuwe iPhone 3GS als zijn voorganger de iPhone 3G. Twee jaar na de introductie van de eerste iPhone is hiermee voor het eerst officieel een navigatieprogramma voor dit toestel geïntroduceerd.

Naast het navigatieprogramma liet TomTom ook een speciale car kit voor de iPhone zien. Hierdoor is het apparaat goed zichtbaar en kan met spraakcommando's de software worden bediend. Daarnaast wordt hiermee ook de GPS ontvangst verbeterd doordat hij onder het raam hangt en wordt de iPhone opgeladen in de car kit.

De software is deze zomer in de app store te downloaden voor alle iPhone-bezitters. Tegen welke prijs is nog niet bekend gemaakt. TomTom hoopt, door de focus te verschuiven van complete navigatiesystemen naar software voor mobiele apparaten, in te spelen op de bedreiging van mobiele telefoons en de dalende prijzen voor de complete navigatiesystemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord