abonneren

TomTom komt met app in abonnementsvorm

TomTom komt met een nieuwe navigatie-app die werkt met een abonnementsvorm. Je kunt daarbij 75 kilometer gratis navigeren. Wil je verder rijden, dan zul je extra moeten betalen. Daarmee wordt het gebruik van TomTom-navigatie een heel stuk duurder...

Een abonnement op TomTom kost straks 19,99 per jaar, of 44,99 voor 3 jaar. Dat betaal je via een in-app-aankoop. Het abonnement is daarom na 2,5 jaar een stuk duurder dan wanneer je de Benelux-kaarten als app koopt - die kost in de Play Store namelijk 49,99.
 

Boot gemist

TomTom heeft de boot flink gemist met de opkomst van de smartphone. Met gratis navigatie in Google Maps is het moeilijk om een betaalde app aan de man te brengen - zeker als kaarten meer dan 50 euro in de app-winkels kosten.
 

Illegale downloads

Een ander probleem waar TomTom waarschijnlijk mee kampt zijn illegale downloads. Door de app van torrentsites te halen is TomTom makkelijk gratis te installeren. Met een in-app-aankoop kan dat niet meer.
 

Duur

De nieuwe TomTom-apps zijn nog steeds schrikbarend duur. Voor die 19,99 euro per jaar krijg je toegang tot offline kaarten, en is er ook file-informatie mogelijk. Beide functies zijn echter ook mogelijk met het gratis Google Maps. Dat heeft met Waze real-time file-info geïntegreerd, en kaarten zijn vooraf in te laden waardoor ze ook offline te gebruiken zijn.

De nieuwe app is voorlopig alleen beschikbaar voor Android. Of er een iOS-versie van de app komt, is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: app, Tomtom, Navigatie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord