abonneren

TomTom jaarresultaat gematigd positief

TomTom heeft de resultaten van het laatste kwartaal en het hele jaar 2010 bekendgemaakt. Ondanks de verminderde belangstelling voor navigatiesystemen en een omzetdaling in het laatste kwartaal heef TomTom over het hele jaar een geringe omzetstijging geboekt van 3%.

De omzet over 2010 bedroeg 1,5 miljard euro. De netto winst groeide met 24 % naar 108 miljoen euro. TomTom bij voor de verkoop van navigatiekastjes concurrentie van de “gratis” navigatiediensten op smartphones. Ondanks de krimpende markt is in het laatste kwartaal het marktaandeel is gestegen van 46 % in 2009 tot 49 % in 2010.  Ook daalden de prijzen van de navigatieapparaten minder dan verwacht. De meeste groei zit in de apparaten die standaard in auto’s worden ingebouwd. Op dit gebied, net als het verkopen van contentlicenties verwacht TomTom het komende jaar te groeien. Ook de Live file-informatiedienst doet het goed. 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord