abonneren

TomTom introduceert HD Traffic 4.0

TomTom laat zich niet onder de voet lopen door Google en blijft stug nieuwe navigatiesystemen en -diensten introduceren. Inmiddels heeft het populaire HD Traffic een update gehad, waardoor de filedienst nog nauwkeuriger zou moeten zijn.TomTom presenteerde gisteren een manifesto aan de Europese pers.
De fabrikant is van plan om tien procent van alle chauffeurs aan de HD Traffic te krijgen, al dan niet via de eigen navigatiesystemen, iPhone-applicatie of een partnerschap met een mobiele provider. Mocht tien procent inderdaad van HD Traffic gebruik maken, dan zou de reistijd voor alle autorijders met 5 procent ingekort kunnen worden. Voor HD Traffic-gebruikers zou het verschil zelfs 15 procent zijn.

Wel moet TomTom meer moeite doen om gebruikers aan de HD Traffic te krijgen. Van de 45 miljoen gebruikers betaalt slechts 1 miljoen gebruikers (2,2 procent) voor HD Traffic op zijn TomTom. De fabrikant blijft overigens druk sleutelen aan HD Traffic. Vandaag gaat de dienst over op versie 4.0, die nauwkeuriger zou moeten zijn dan ooit. Zo bericht HD Traffic niet alleen over filevorming op de snelwegen, maar zijn ook steeds meer B-wegen in kaart gebracht. Ook wordt HD Traffic volgende maand in nog eens zeven landen uitgerold, waardoor de teller op 15 komt te staan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie