abonneren

TomTom Go Live 1000 met capacitief aanraakscherm

Tomtom heeft een nieuw vlaggeschip, de Go Live 1000. Het is de eerste TomTom van een heel nieuwe generatie. TomTom verlegt hiermee de aandacht naar het bieden van meer informatie, naast uiteraard de van TomTom bekende navigatiefunctionaliteit. De Go Live 1000 heeft voor de extra functionaliteit een krachtige ARM 11 500 MHz processor en 128 MB geheugen meegekregen.
Ook is er een op de Webkit gebaseerde nieuwe gebruikersinterface. Het capacitieve touchschreen moet zorgen voor een verbeterde bediening. Het apparaat groeit zo meer naar de steeds geavanceerder wordende smartphones toe. Om van de extra informatievoorziening gebruik te kunnen maken, wordt de nieuwe TomTom standaard verkocht met een abonnement van een heel jaar op de Live-diensten, waaronder HD-traffic, flitslocaties en local search.

Volgens TomTom is de routenavigatie verder verbeterd, met een sneller routebepalingsalgoritme. Met de vernieuwde gebruikersinterface levert dat een beter inzicht in de verkeerssituatie. Nieuw is ook een Park Assistfunctie, die helpt bij het vinden van parkeermogelijheden in de buurt van de bestemming. De TomTom Go Live 1000 zal deze zomer verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie