abonneren

TomTom boekt weer winst

De bezuinigingen die TomTom heeft doorgevoerd lijken succes te hebben gehad. Eerder dit jaar werd onder andere 7 procent van het personeelsbestand van TomTom geschrapt. De omzet van de navigatie-fabrikant daalde weliswaar, maar er werd wel weer winst geboekt. In het tweede kwartaal werd een netto winst van 21 miljoen euro behaald door TomTom, weleen stukminder dan in dezelfde periode vorige jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar draaide het bedrijf nog een verlies van 33 miljoen euro.

De omzet daalde in Q2 tot 368 miljoen euro, een kwart hiervan kwam niet uit de verkoop van de navigatie-systemen maar uit andere diensten en producten van TomTom. Mede het gevolg van het feit dat de markt voor navigatie-apparaten behoorlijk verzadigd lijkt te zijn.

De gemiddelde verkoopprijs van een navigatie-systeem was hoger dan in het eerste kwartaal. Deze prijs ligt nu op 112 euro gemiddeld tegen een prijs van 99 euro in het kwartaal hiervoor. In totaal werden er in dat eerste kwartaal 2,46 miljoen kastjes verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie