abonneren

TomTom besturen met uw stem

Dat is makkelijk: een aantal TomTom-modellen is voortaan uitgerust met Nuance spraaktechnologie. In de praktijk betekent dat: niet meer een bestemming invoeren via het touchscreen, maar gewoon zéggen waar je heen wilt!Om een bestemming in te spreken kiest de bestuurder in het menu voor 'Navigeren naar het ingesproken adres'. Daarna kan hij het volledige adres inspreken. Het toetsenbord komt er verder niet meer aan te pas. De bestuurder noemt eerst de naam van de stad en kiest dan zijn bestemming uit een lijst van opties.
Om de routeberekening te starten zegt hij gewoon 'OK'.

Modellen die met deze technologie zijn uitgerust zijn de TomTom GO 520, TomTom GO 720 en TomTom GO 920.

Volgens Nuance is er veel vraag naar een dergelijke toepassing. Het bedrijf ondervroeg 1000 chauffeurs. Meer dan 75% zei tijdens het rijden hun bestemming in te geven of te wijzigen. En dat betekent even wat minder aandacht voor de weg... Meer dan 70% van de chauffeurs vond dan ook dat spraakbesturing van navigatiesystemen de veiligheid verhoogt en het algemeen gebruikscomfort van navigatiesystemen verbetert.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord